" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

Circular Fageca-Pla de la Casa

DSCN1766L’inici de l’excursió té lloc al poble de Fageca. Just a l’eixida del poble en direcció cap a Castell de Castells s’aparta una pista cap a la dreta. La pista passa pel costat del llavador del poble i continua cap al cor de l’enigmàtica Serrella, veurem un pal de senyalització del PR-CV 168 que assenyala la direcció a Famorca però nosaltres hem de seguir en direcció al Pla de la Casa pel PR-CV 182. Al poc de començar a endinsar-nos per la pista ens desviem cap a l’esquerra per un sender, hi ha marques de pintura. El sender puja per un barranc entre el Pla de la Casa i la Mallà del Llop, a mesura que anem ascendint arribarà un moment en que ens trobarem amb la caseta d’una presa d’aigua, construccions que podem veure en més punts d’aquesta serra, sembla un bon lloc per fer un descans així que pararem a beure i agafar forces.

Seguim pel sender que apareix per darrere de la caseta, el pendent es fa ara una mica més pronunciat. Hem d’estar atents i anar amb compte perquè durant aquesta part de la ruta és molt fàcil perdre el traçat de la senda, que segueix pujant cap a una zona de pas que hi ha entre els impressionants paredons calcaris que tenim a la nostra dreta. Els últims metres de pujada són molt costeruts, així que pas a pas i al nostre ritme acabarem per fer-se amb aquest tram, perquè ja sabeu, qui té pressa no es diverteix. Finalment arribarem a un ampli pla en el qual podrem contemplar les restes d’un antic pou de neu, la nevera del Pla de la Casa.

Cocentaina, castell i MontcabrerDes dels voltants de la cava pugem al cim del Pla de la Casa, que està sobre un petit promontori de roca. Des de la creu podem gaudir d’unes magnífiques vistes no ens cap el menor dubte; Aitana pel sud, l’Alt de Serrella per l’oest, la Mallà del Llop i la Xortà per l’est i una àmplia perspectiva de bona part del territori diànic.

Ara travessem tota l’extensa planura per seguir el sender que baixa al coll de Borrell. Des del coll agafem una senda que ens porta a la Font Roja on podem parar a descansar. En aquest punt se separen els camins que van a Quatretondeta i a Fageca, assenyalats amb pals indicadors. Nosaltres agafem el sender de Fageca que creua el barranc i continua pel vessant envoltant la muntanya. Arriba un moment on el sender es bifurca, nosaltres agafem el ramal de l’esquerra. Més endavant el camí es torna a dividir en els voltants d’un aljub, continuem per la dreta seguint les corbes de nivell. La senda travessa antigues terrasses de cultius fins que arribem a una pista asfaltada que ens porta de nou a Fageca, donant així per conclosa l’excursió.

Deixa un comentari

*