" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

La ruta del castell de Carrícola

Vistes de la Vall d'AlbaidaCarrícola és un poble de la Vall d’Albaida situat a les faldes de la serra del Benicadell que ha sabut conjugar a la perfecció el binomi art/natura. És de vertadera admiració l’esperit lluitador d’aquesta petita població i la seua gent, trobant un equilibri entre ingressos pels visitants que vénen a conéixer aquest paradís de sana ruralia i respecte al medi ambient, un exemple del que significa viure sense destruir el que ens envolta.

En aquesta ocasió anem a recórrer la ruta del Barranc del Castell, però abans de començar l’excursió us recomanem adquirir al bar de la plaça un fullet explicatiu per poder entendre millor les obres que anem a trobar-nos al llarg del recorregut.

La L’excursió que anem a fer té el seu inici a l’entrada del poble, on un simpàtic cartell amb cert paregut a una coneguda marca de refrescos ens dóna la benvinguda. Creuem un pont i enfilem pel carrer del Trinquet, una vegada que deixem enrere les últimes cases i el calvari observarem les primeres obres. S’endinsem a poc a poc pel barranc deixant a l’esquerra un camí pel qual tornarem, cal estar molt atent per no perdre detall de totes les obres que veurem. Prompte veurem l’obra anomenada “El Cau de l’Ull”, un enorme ull pintat que estarà observant-nos durant gran part del recorregut.

La Tia FigaContinuem per la senda que segueix oferint-nos obres sense parar, el que fa el recorregut molt entretingut i divertit. Passarem per una de les obres que més ens va cridar l’atenció, “La Tia Figa”, un personatge enigmàtic de forma humana de color verd i una textura semblant a les fulles de la figuera. Als pocs minuts arribarem a la font dels Unflats, que té un arc decorat amb rostres dels propis veïns del poble amb les galtes inflades. A partir d’ací la senda es torna un poc més exigent fins que arribem a un desviament a la dreta que ens porta fins al que degué ser l’aljub del castell.

Tornant de nou al camí continuem pujant cap al castell en ziga-zaga fins que hi arribem. Encara que el vinculem sens dubte a Carrícola, en realitat el castell es troba en terme de El Palomar, ubicat en una zona privilegiada dominant tota la Vall d’Albaida. Les vistes que gaudirem des del castell són senzillament encisadores: tota l’ampla Vall, l’embassament de Bellús, la serra Grossa i bona part del Paisatge Protegit de l’Ombria del Benicadell.

DSCN2014Continuem per una senda escalonada que ens portarà a una pista forestal que ve d’Atzaneta i que recorre la falda del Benicadell, seguim per l’esquerra i en un tres i no res arribarem a la font del Melero i el seu paratge on podem fer una parada per refrescar-nos. Seguim per la pista, passarem junt a un mirador amb una magnífica perspectiva del castell. Una mica més endavant abandonem la pista cap a l’esquerra i enfilem un bonica senda envoltada d’una pineda i algunes obres més, aquesta senda ens du a l’entrada del barranc del Castell. Ara només ens queda continuar fins arribar de nou al poble per finalitzar l’excursió.

És un recorregut curt però molt curiós i entretingut, apte per a tothom i on els més petits de la família, i els no tant, de ben segur que s’ho gaudiran.

Deixa un comentari

*