" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

 

Refresquem la memòria amb algunes recomanacions

DSCN0714Amics! Ja estem de ple en l’estiu i com va ocórrer l’any passat, aquesta primavera passada en el nostre territori i a moltes zones d’Espanya ha sigut d’una sequedat pràcticament extrema. Es pot veure quan camines per la muntanya ja que la notareu més seca que una espardenya o simplement observant la trista imatge que presenten els nostres embassaments. Tothom ho comenta, enguany és probable que tornem a assistir a un estiu extraordinàriament sec on les possibilitats d’incendi són altíssimes.

Ja tenim una edat (la joventut sempre està en el nostre esperit) i ens considerem amants de la natura del nostre entorn, per això sempre va bé refrescar la memòria amb algunes recomanacions cada vegada que eixim a gaudir de les precioses raconades que tenim pel territori diànic:

- Mai faces foc a la muntanya i respecta les zones recreatives amb àrees de foc tancades.

- Si veus qualsevol indici de foc crida immediatament al 112.

- No deixes mai cap resta de fem a la muntanya, el fem l’hem de portar a zones on s’arreplega habitualment.

DSCN1047- Respecta les àrees recreatives i l’entorn en general, els papers del pipi, les corfes de la fruita… tot ens ho hem de dur també darrere. Imagineu per un moment que a una zona de muntanya mil persones fan pipi i deixen el paper… que no passe. No costa res posar els papers en una borsa de plàstic.

- Respecteu la fauna i la flora del territori, baixeu el to de veu a la muntanya. Nosaltres som simples convidats a un lloc on viuen altres éssers vius.

Amb tot açò el que volem dir es que sigueu especialment prudents si aneu a la muntanya durant aquesta època de l’any (i la resta també per descomptat) i feu el possible per tal que no quede cap resta del vostre pas.

PB150017

A l’estiu tot lo món viu.

 

Deixa un comentari

*