" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

 

L’irreductible llogaret de Catamarruc

Us presentem el xicotet llogaret de Catamarruc. Els seus racons, custodiats per ametlers i cirerers, són un autèntica joia, plena de pau i sana ruralia. A prop del màgic Barranc de L’Encantà, des de Catamarruc es pot visitar l’inalterable serra de Cantacuc, coronada pel cim del Tossal Blanc o la desafiant serra d’Almudaina. Terra de secrets i saviesa, de paisatges bucòlics.

CatamarrucUn passeig pels seus camins, i trobareu herbes com la cama-roja (Cichoryum intybus) que allà es bull amb oli i llima o vinagre, encara que si és molt tendra, es pot menjar crua, o la brescaconilla, la més dolça de totes les herbes. I aprendreu noms meravellosos, perquè al Julivert bord en Catamarruc li diuen Ferribusterri, o a l’Argilaga negra li diuen Gilagacabrona.

 

Deixa un comentari

*