" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

 

Als peus dels moais de Serrella

QuatretondetaSegons ens conta Soler Carnicer, un gran viatger de les nostres muntanyes, digne de figurar en la millor de les antologies sobre paratges: “Quatretondeta és un poble senzill, impol·lut, aïllat de tot veïnatge, on encara resulta un esdeveniment l’arribada del viatger, i els Frares són el seu principal atractiu paisatgístic. Són uns enormes monòlits a manera d’agulles pètries o menhirs naturals que s’esqueixen del vessant septentrional de la Serrella i semblen disposats a baixar cap al poble en mística processó. Són com penitents que purgassen llurs faltes, drets, hieràtics, amb el desmesurat orgull de tesos xiprers. Adopten les més diverses i capricioses formes, alts i esvelts com cucanyes; d’altres són torres rematades per curiosos merlets o les més atrevides fletxes. Apareixen superposats en plans a diferent nivell, alineats la majoria com si fossen soldats esperant la veu de marxeu.”

 

Deixa un comentari

*