" Rodes cansades, veus del meu poble.
Llenya, herba d´olives,els bocois on ressonen futurs herois incògnits."

Penya el Frare – Font de l’Anficosset

Començarem la nostra ruta pel camí del Romer que agafarem a mà esquerra per la carretera d’Agres des de Muro d’Alcoi. Al principi travessarem bancals d’ametlers i també algun garrofer que dóna bona ombra en dies assolellats. Creuarem les vies del tren Alcoi-Xàtiva per un túnel i començarem l’ascens cap a la Penya el Frare.
Ascendirem en un primer tram per una vessant de solana acompanyats per matolls de romer, d’ argilaga i alguna savina fins arribar a un xicotet bosc de pins i ginebrers i agafant una senda a la dreta podrem apropar-nos a la Penya el Frare abans de començar el seu ascens per la vessant esquerra de la mateixa penya.

Penya el FrareLa penya el Frare és un gegant calcari, igualment que la resta del conjunt de la serra de Mariola amb origen del Cretàcic, i que té forma de monòlit que rodejat d’hedra i coscolls alça la seua mirada cap a la Valleta d’Agres. És conegut el frare sobretot pels intrèpids escaladors que intenten coronar-lo però que només als que tenen el cor pur i estima per la mare natura, el Frare deixa ascendir.
Mentre pugem dalt de la penya per la senda que naix tornant a la dreta, trobarem matollets de raïmet de pastor i de xara. Dalt continuarem per la senda fins arribar a una pista que continuarem a la esquerra amb marques grogues i blanques. Quan comencem a albirar el Montcabrer, deixarem la pista i agafarem a mà dreta una senda introduint-nos en un bosc de alts pins que possiblement van formar part en algun temps d’una activitat humana d’aprofitament de la seua fusta.
Ja no deixarem eixa senda fins arribar a la Font de L’Anficosset. Ginebrers, lligaboscs i cepell entre altres ens donaran color i aroma al nostre caminar a l’ombra dels dominants pins.Font de L'Anficosset

Per a tornar baixarem per una senda paral·lela al barranc de la font de L’Arriero fins un camí asfaltat que empalmarem amb l’antiga via del tren, fins arribar al nostre punt de partida.